08.05.2016 00:05


Fotoreportáž: K obědu krokodýl, na svačinu cvrčci. Světové i domácí chutě se sešly v Brně

Autor: Diana Dulínková | Kurz: Stisk | Kategorie: Zpravodajství

Kulinářská událost – Bosch Fresh Festival přilákala stovky labužníků. Brněnské koupaliště Riviéra se v sobotu proměnilo na největší slavnost jídla a pití v tuzemsku. Návštěvníci ochutnávali klasickou, i netradiční kuchyni a degustovali víno. Festival potrvá do neděle.

Brno  Fresh festival se konal letos již pošesté a poprvé v Brně. Akce se účastnili také věhlasní čeští kuchaři jako Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák nebo Ivan Vodochodský. Slavnost provázela spousta přednášek a praktických worshopů.

Velkým lákadlam pro návštěvníky byl stánkem s exotickým ovocem. Snake fruit, nebo-li Hadí ovoce pochází z Indonésie.

Velkým lákadlem pro návštěvníky byl stánkem s exotickým ovocem. Snake fruit, nebo-li Hadí ovoce pochází z Indonésie. Svůj název dostal kvůli šupinaté slupce, která připomíná právě hada.

Dračí ovoce je v kurzu. Pitája se na pultech českých obchodů vyskytuje čím dál častěji. Chutí připomíná angrešt a pěstuje se hlavně v Číně a Vietnamu.

Dračí ovoce je v kurzu. Pitája se na pultech českých obchodů vyskytuje čím dál častěji. Chutí připomíná angrešt a pěstuje se hlavně v Číně a Vietnamu.

Oblíbené mini burgery, na které se stála dlouhá fronta. Podle slov restauratérů je tato pochoutka v současnosti jednou z nejvyhledávanějších jídel v Česku.

Oblíbené mini burgery, na které se stála dlouhá fronta. Podle slov restauratérů je tato pochoutka v současnosti jednou z nejvyhledávanějších jídel v Česku. 

Koření bez přidané soli a zvýrazňovačů chuti. Návštěvníci si mohli vybrat z bohaté nabídky kořenáře.

Koření bez přidané soli a zvýrazňovačů chuti. Návštěvníci si mohli vybrat z bohaté nabídky kořenáře.

Ručně dělané domácí marmelády ohromovali návštěvníky svými netradičními příchutěmi jako cibulová, pepřovo bazalková nebo karamelovo slaná. Nejoblíbenější marmeládou byla malina s fialkou.

Ručně dělané domácí marmelády ohromovaly návštěvníky svými netradičními příchutěmi jako cibulová, pepřovo bazalková nebo karamelovo slaná. Nejoblíbenější marmeládou byla malina s fialkou. 

Ochutnávka extrémní kuchyně. Steak z krokodýla.

Ochutnávka extrémní kuchyně. Steak z krokodýla.

Kromě klasického českého tatárku kuchaři z Makra připravovali také thajský nebo mexický. Hlavní přísadou mexické alternativy je čerstvý koriandr a pálivé papričky jalapeños.

Kromě klasického českého tataráku kuchaři z Makra připravovali také thajský nebo mexický. Hlavní přísadou mexické alternativy je čerstvý koriandr a pálivé papričky jalapeños.

Kuchaři z restaurace Nekonečno připravili tartar z hovězího masa s dijon želé, marmeládou z uzené cibule a domácím chlebem.

Kuchaři z restaurace Nekonečno připravili tartar z hovězího masa s dijon želé, marmeládou z uzené cibule a domácím chlebem.

Vůně grilovaného masa se linula napříč Riviérou.

Vůně grilovaného masa se linula napříč Riviérou.

Kuchařům nezamrzal úsměv na rtech. S nadšením diskutovali s návštěvníky o jídle.

Kuchařům nezamrzal úsměv na rtech. S nadšením diskutovali s návštěvníky o jídle.

Pochoutka pro ty nejotrlejší, na vlastní nebezpečí - sklípkan. „Pavouka usmažíme a odstřihneme mu kusadla, tento druh sklípkana jedovatý není,

Pochoutka pro ty nejotrlejší, na vlastní nebezpečí - sklípkan. „Pavouka usmažíme a odstřihneme mu kusadla, tento druh sklípkana jedovatý není," vysvětluje kuchař.

 

Ivan Vodochodský radí, jak správně grilovat. „Nejdůležitější je kvalitní maso,

Ivan Vodochodský radí, jak správně grilovat. „Nejdůležitější je kvalitní maso," vysvětluje. Do grilování zapojuje i diváky z publika.

 

Červi čekájící na usmažení.

Červi čekající na usmažení.

K dobrému jídlu neodmyslitelně patří i kvalitní víno.

K dobrému jídlu neodmyslitelně patří i kvalitní víno. 

„Na festivaly jídla chodíme moc rádi. Dala jsem si cvrčka a potřebuju sladkou tečku, ale už se chystám na steak z krokodýla,

„Na festivaly jídla chodíme moc rádi. Dala jsem si cvrčka a potřebuju sladkou tečku, ale už se chystám na steak z krokodýla," říká návštěvnice festivalu Zuzana Kramářová.

Klíčová slova: Bosch Fresh Festival, fotoreportáž, kulinářství

Fotogalerie

Hodnocení příspěvku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 (1 - nejhorší, 5 - nejlepší)

Vkladání nových komentářů skončilo.