07.05.2016 23:54


Maso z králíka nebo krajty na jednom místě. Bosch Fresh Festival je letos poprvé také v Brně

Autor: Anna Tišnovská | Kurz: Stisk | Kategorie: Zpravodajství

Tradiční i neobvyklé pokrmy z různých zemí světa ochutnali návštěvníci Bosch Fresh Festivalu v areálu brněnského koupaliště Riviera. Program pro první festivalový den obsahoval kromě prezentací exkluzivních produktů a soutěže o nejlepší brněnskou restauraci také kulinářské show. Své menu divákům představil také známý český šéfkuchař a moderátor pořadu Ano, šéfe! Zdeněk Pohlreich.

Autor: Anna Tišnovská

Brno – Milovníci dobrého jídla a kvalitního vína si vychutnali vybrané produkty na prvním brněnském Bosch Fresh Festivalu. Gurmáni vybírali z desítek klasických či netradičních pokrmů, k dostání bylo i medvědí nebo hadí maso. Pořadatelé připravili také doprovodný program na čtyřech pódiích, kde se představili kuchaři, známé osobnosti i foodblogeři se svými recepty.

Návštěvníci měli jedinečnou možnost dozvědět se podrobné informace o nabízených produktech přímo od prodejců. „Víme, odkud pochází naše maso. Husy dostávají kukuřičnou kaši, aby ztučněly, jsou sice omezeny v pohybu, ale v žádném případě nejsou nikde zakopané do země. Podmínky pro chov jsou dobré," říká Filip Töpfer, který nabízí proslulou delikatesu foie grass.

Nejvíce diváci očekávali zejména dvě kulinářské show šéfkuchaře a moderátora oblíbených pořadů o vaření Zdeňka Pohlreicha. Při druhé se k němu přidal i brněnský fotbalista a bavič Petr Švancara. Společně divákům předvedli několik snadných postupů zpracování potravin. Například je naučili, jak správně krájet rajčata. „Já nevařím, ale dělal jsem přesně to, co mi šéf říkal, takže jsme to zvládli a ani to nevypadalo složitě," okomentoval svoji první kulinářskou show Petr Švancara.

Zatímco stánky regionálních prodejců oplývaly tradičními produkty, jako jsou různé druhy vín, uzené maso nebo sýry, u specializovanějších stánků kupovali odvážnější návštěvníci pražený hmyz nebo exotické ovoce. Mezi nejbizarnější patřila nabídka stánku s extrémními pochutinami, u kterého byly k dostání štíři, pavouci nebo žabí stehýnka. Nechyběla ani molekulární kuchyně, která se v současné době stává hitem.

Festival v areálu brněnského koupaliště Riviera bude pokračovat až do nedělního večera. Poté se přesune do Plzně, kde se uskuteční o předposledním květnovém víkendu. Mezi další města, kde se festival bude konat již po několikáté, patří Praha a Pardubice.

Klíčová slova: jídlo, festival, gurmán, pokrmy, potraviny, restaurace, Zdeněk Pohlreich

Fotogalerie

Hodnocení příspěvku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 (1 - nejhorší, 5 - nejlepší)

Vkladání nových komentářů skončilo.